Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tästä voit tutustua menneisiin tapahtumiimme. Teemme retkiä, järjestämme luentoja ja pyrimme reagoimaan ajankohtaisiin puutarhaan liittyviin aiheisiin. Lue myös jutut blogista. Tervetuloa mukaan toimintaan. 

 


 

YHDISTYKSEN PIKKUJOULUT 28.11.2019

Juhlavuoden pikkujoulut pidettiin Helsingissä Hotel Arthurissa, joka sijaitsee keskellä Helsinkiä rautatieaseman läheisyydessä Kaisaniemessä, osoitteessa Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. 

  


 

 
Afrikka-ilta
 
Paikka on Pukinmäen VPK 
 

 

Juttuja blogissa: klikkaa tästä 

 


 

 

Keväinen retki Hankoon 18.5.2019

Opastetun kiertoajelun aikana tutustuimme Hangon ainutlaatuiseen luontoon ja merihenkiseen ilmapiiriin. Kiertoajelun aikana opas kertoi Hangon historiasta, nykypäivästä ja nähtävyyksistä. Opastuksen teemana oli "Hangon puistot”. Kuulimme kiertoajelun aikana myös tsaarinajan kylpyläkaupungin tunnelmasta, kylpyläpuiston huviloiden historiasta ja Hangon historiasta yleensä. 

 


 

Kesäkuussa 4.6. tutustuminen Sisko Chasen puutarhaan 

Sisko Chasen puutarha sijaitsee Itä-Helsingissä.

 


 

Kansatieteellinen - Täydenkuun ilta 2018

Kuu on meidän rakas seuralaisemme taivaalla. Miten meidän kävisikään, jollei kuuta olisi olemassa ja juuri sopivalla etäisyydellä maapallosta. Kuu vaikuttaa voimallisesti merien vuorovesiin ja moneen muuhunkin asiaan. 

”Täyden kuun illassa” kuulemme mitä kuun eri vaiheet ovat vanhan kansanperinteen mukaan vaikuttaneet maanviljelykseen, puutarhatöihin ja metsänhoitoon. Joitakin vuosikymmeniä sitten kuun vaikutus otettiin huomioon myös puutarhakoulujen opetusohjelmissa. Sitten tulivat vallalle uudet modernimmat ideat eikä kuun kulkua enää noteerattu. Kunnes……ollaanko kuu nostamassa jälleen arvoonsa?

Kuuasioista tulee meille luennoimaan Kuukalenterin tekijä Anne Pöyhönen, joka on tutkinut asiaa pitkään ja selvittänyt myös mm. irlantilaista kuukansanperinnettä.

Lue blogijuttu

 


GardenLiving vierailu 

Tiistaina 25.09.2018 klo 17.00 kokoonnuimme Espoossa GardenLiving –myymälässä osoitteessa Sinimäentie 6, Mankkaalla.

GardenLiving on uudehko viheralan lifestyle-liike, joka avasi viime keväänä yhteyteensä myös puutarhamyymälän. GardenLiving tarjoaa maisemansuunnittelua, pihapalveluita sekä kukka- ja viherdesignia kukka- ja puutarhamyymälän ohella. Pääsemme tutustumaan myymälään liikkeen osakkaiden opastuksella. Nelosen ”Huvila ja huussi” –ohjelmasta monivuotinen tuttu maisemansuunnittelija Eva Wuitte kertoi meille keskieurooppalaisista puutarhakasveista, joita voisi ajatella meidänkin ilmastossamme puutarhoihin istutettavan. Lisäksi Eva esitteli toisen kotimaansa Hollannin puutarhoja. Lopuksi oli tietysti mahdollisuus ostoksiin.  


 

Kevätretki Lohjalle 

Magnolioiden tuoksua, marjaisia viinejä ja eleganssia elämään! Lue juttu.