Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maaliskuun 2014 alussa kaksi ohjausryhmän jäsentä matkusti paikan päälle tapaamaan projektin henkilökuntaa sekä tarkentamaan projektisuunnitelmaa. Käytäntö alkoi hahmottua.

"Projektisuunnitelma alkaa nyt muuttua käytännön toimenpiteiksi. Ohjausryhmän kokouksissa on pohdittu miten neuvoa ja ohjata etenemistä oikeaan suuntaan. Paljon keskustelua syntyi siitä, mitä teemme ja mitä teetämme, ja mitä neuvomme ja ohjaamme. Onneksi ohjausryhmässä on asiantuntemusta kehitysprojekteista, samoin aika moni jäsen on kiertänyt maailmalla ja nähnyt monenlaista hedelmien ja vihannesten tuotantoa".

 

 

 

Ennen kuin lähdettiin paikanpäälle täsmentämään suunnitelmia ja keskustelemaan etenemisestä oli tarpeen koota tietopaketti ja muuta aineistoa mukaan. Vierailun ajankohta ja ohjelman laatiminen oli ihan oma taiteenlajinsa, koska TAHA:n toiminnanjohtaja Jacqueline Mkindi on kiireinen nainen ja monessa mukana. Mukava yllätys oli se, että Suomen pääministerin valtuuskunta halusi Jacquelinen pyöreän pöydän keskusteluihin pääministeri Kataisen vierailun aikana. Toivottavasti muisti mainita yhteistyön yhdistyksemme kanssa! 

Kohtalaisen monta sähköpostia, tekstiviestiä ja muutama puhelinsoitto Tansaniaan tarvittiin, jotta päästiin yhteisymmärrykseen vierailun ajankohdasta.

Vierailun ajankohdaksi varmistui maaliskuun alku, jotta TAHAlaiset saivat aikaa rekrytoida projektin avainhenkilöt. Lisäksi alkuvuodesta TAHA sai uuden hallituksen puheenjohtajan.

http://www.tanzaniahorticulture.com/index.php/blog

Koska yhtenä alueena on aurinko- ja tuulienergian käyttö vedenotossa ja kylmän tuottamisessa, ottivat ohjausryhmän jäsenet tehtäväkseen käydä neuvotteluja potentiaalisten yhteistyökumppanien kanssa. 

Yhteydenottopyyntöjä lähettiin myös Afrikan suuntaan.

 

 

Kotimaisten kontaktien kautta löytyikin merkittäviä toimijoita, kuten Grundfos, Naps ja A-lab.

 

 

Vihannesten ja hedelmien jäähdyttämiseen tehtiin pieni opas, johon koottiin perustiedot parhaasta käytännöstä.

 

Pieni epäilys kaivoi ohjausryhmän mieltä siitä, millä tasolla projektinhallinnan osaamisen ja tietotekniset valmiudet ovat. Onneksi tähänkin osa-alueeseen löytyy ohjausryhmässä osaamista. Sähköpostilla lähetettiin aineistoa, joihin TAHAlaiset hahmottelivat projektin käytännön toimintoja.

Jotta projektin tavoitteet saavutetaan, on vierailun aikana vielä tarpeen tarkentaa mitä projektissa tehdään. Sitä varten laadittiin aineisto ja koottiin tietoja mm. projektinhallinnan tietokoneohjelmista.

 

 

 
 
 
Tapaamisia on tiedossa ja osa ohjelmasta varmistuu vasta paikanpäällä.

Arti Energyn Dennis Tessierin kanssa on jo sovittu tapaaminen.